Ga jij binnenkort verbouwen op kantoor? Hier komt vaak meer bij kijken dan je vooraf zou verwachten. Al je werknemers hebben een mening over wat er wel en niet op je nieuwe kantoor moet komen, waardoor je het al bijna niet meer goed kunt doen. Om je te helpen met deze taak, hebben we een stappenplan van vijf stappen gemaakt die jij kunt doorlopen om je nieuwe kantoor succesvol te openen. Begin gelijk!

Stap 1: Inventariseren

Er zal ongetwijfeld reden zijn om een nieuw kantoor te bouwen, maar toch is het goed om eerst te inventariseren. Want, wat vindt men eigenlijk van het huidige kantoor? Door met meerdere werknemers van verschillende functies in gesprek te gaan, breng je duidelijk in kaart wat er wel en niet moet blijven op je nieuwe kantoor. Ook vraag je wat er nog ontbreekt, waardoor je snel en eenvoudig een lijst creëert met items die op je nieuwe kantoor aanwezig moeten zijn.

Stap 2: De inrichting

Nu je weet wat er allemaal in je nieuwe kantoor moet komen, kan de echte puzzel beginnen. Je hebt natuurlijk de blauwdruk van je pand al, dus is het nu aan jou om deze in te richten. Hierbij is het dus belangrijk dat je ervoor zorgt dat alles wat je in stap 1 hebt achterhaald aanwezig is, maar je moet ook zorgen voor een hoge functionaliteit. Zorg voor verschillende werkruimtes, maar vergeet ook zeker de pauzeplek niet. Deze stap kan erg lastig zijn om alleen uit te voeren, waardoor we aanraden hier met minstens één andere voor te gaan zitten.

Stap 3: Inkopen doen

De puzzel is gelegd. Je weet precies wat er op je kantoor moet komen, dus is er voor nu nog maar één ding over om te doen: de inkopen doen. Je gaat op zoek naar het meubilair dat het best past bij wat je voor ogen hebt. Dit kun je online doen, maar om echt een goed idee te krijgen van wat je voor je hebt, raden we aan om fysiek te gaan shoppen. Wederom is dit niet een taak die je alleen uitvoert, maar die je het best samen met degene van stap 2 kunt uitvoeren.

Stap 4: Communicatie

Voor jou is de hele verbouwing erg vanzelfsprekend, maar dat geldt niet voor iedereen. Zorg er dus voor dat je goed met je werknemers communiceert waarom je verbouwt en misschien nog wel belangrijker: wanneer je dit doet. Door alles goed uit te leggen zullen ze ongetwijfeld begrijpen waarom er verbouwd zal worden en zullen ze misschien zelfs gemotiveerd zijn om hiermee te helpen.

Stap 5: Verbouwen en werken!

Nu is het alleen nog zaak om je kantoor te verbouwen en deze om te toveren tot het nieuwe kantoor waar je al een tijd naar op zoek was. Even flink klussen, maar dan heb je ook wat!

Hulp nodig?

Wil je zeker weten dat je deze stappen succesvol doorloopt? Dan is het slim om te investeren in een specialist op het gebied van projectmanagement bouw. Neem eens een kijkje op de website van Ludec, waar je een expert ontmoet in alle stappen die hierboven benoemd zijn. Zo kun je pas écht genieten van je vernieuwde pand!