Ben jij toe aan een nieuwe telefoon? Zo ja, dan adviseren wij om je oude toestel te verkopen. Dit kan je direct doen, of via een opkoopwebsite. Het is belangrijk dat je dit op de juiste manier doet. Om hiervoor te zorgen, gaan wij je een handje helpen. In deze blog behandelen we een aantal punten waar je rekening mee moet houden, voor het verkopen van je telefoon. Lees dus gauw verder! 

Vind een opkoopsite

Kan je niemand vinden die jouw telefoon wil overkopen? Bied je telefoon dan aan bij een opkoopwebsite. Zij beoordelen de staat en het model van je telefoon en ze baseren daarop een prijs. Zo’n prijs kan lager zijn dan wanneer je het toestel zelf verkoopt. Dit komt omdat zo’n opkoopsite er zelf ook aan wil verdienen. Mocht je zelf een opkoper vinden, dan adviseren wij je om het direct te verkopen. 

Bereken een degelijke prijs

Het is belangrijk dat je een geschikte prijs berekent voor je telefoon. Als het bedrag te hoog is dan is het toestel niet meer aantrekkelijk voor potentiële opkopers. Als het bedrag te laag is dan kan het lijken alsof het toestel er echt slecht aan toe is. Beoordeel dus de staat van de telefoon en verhoud het met het model dat je hebt. Vergelijk prijzen van nieuwe en tweedehands modellen van jouw toestel en bereken zo een geschikte prijs. 

Wees duidelijk in de productomschrijving

Naast een geschikte prijs, is het belangrijk dat je genoeg informatie deelt over het model. Dit zorgt ervoor dat potentiële kopers je sneller vertrouwen. Enkel een prijs en een telefoon met misschien een barst is te wazig voor een potentiële koper. Deel dus de huidige staat van je telefoon, de batterijconditie en alle bijbehorende items. 

Reset je toestel!

Zorg dat je alle benodigde bestanden overzet naar je laptop of een nieuw toestel. Zorg er vervolgens voor dat het toestel gereset wordt. Op deze manier is er geen kans dat een opkoper bestanden van je kan zien. Deze kunnen eventueel tegen je gebruikt of misbruikt worden. 

Gebruik een geschikte verpakking 

Je wilt uiteraard dat het toestel heel aankomt bij zijn bestemming. Hiervoor kan je een speciale verpakking gebruiken, zoals een bubbeltjes envelop. Dit zorgt ervoor dat jouw verpakking demping heeft bij eventuele klappen. Je weet namelijk nooit hoe een leverancier omgaat met een pakket. Het zorgt daarnaast ook voor een degelijke uitstraling naar de koper toe.