Ben je van plan om binnenkort in het huwelijksbootje te stappen? Dan wil je vast dat alles tot in de puntjes geregeld is. Van de trouwjurk tot de catering en alles wat daartussen zit. En daarbij kan de keuze voor de juiste catering best een uitdaging zijn. Waarom zou je niet kiezen voor iets origineels en bijzonders, zoals foodtrucks? In deze blog leg ik uit waarom foodtrucks zo’n toevoeging kunnen zijn op iedere bruiloft.

Keuzevrijheid

Een groot voordeel van foodtrucks is dat het aanbod erg gevarieerd is. Je kunt zo goed als alles kiezen wat je wilt en het is vaak ook nog eens mogelijk om het menu aan te passen aan jouw wensen. Ook kun je meerdere foodtrucks inhuren, zodat er voor ieder wat wils is. Niemand hoeft teleurgesteld te zijn dat zijn of haar favoriete gerecht er niet is. Een andere optie is om een thema te kiezen en hierbij passende foodtrucks te laten komen. Bijvoorbeeld Italianse, Aziatische of Duitse streetfood.

Ontspannen sfeer

Veel mensen associëren foodtrucks met festivals en dat brengt gelijk een feestelijke en ontspannen sfeer met zich mee. Dat is ook wat veel bruidsparen zo aanspreekt aan foodtrucks op hun bruiloft. Weg van het traditionele stijve diner en tijd voor een informeel feestje. Niet alleen het eten is belangrijk, ook de ambiance bepaalt de sfeer van iedere bruiloft. En hoe leuk is het om te zien hoe de gasten van de verschillende foodtrucks genieten, om daarna gezamenlijk te proosten met een drankje aan een lange tafel?

Locatie

Een ander pluspunt van foodtrucks is dat ze zich makkelijk op iedere locatie kunnen vestigen. Of je nu in een weiland trouwt, op een boot of in een industriële loods, er is altijd wel een plekje te vinden voor de foodtrucks. Ook zijn er vaak geen beperkingen qua capaciteit. Er kunnen met gemak enkele honderden mensen te eten worden voorzien. Praktisch is het ook omdat je geen keuken meer hoeft te huren op locatie.

Kosten

Foodtrucks zijn niet alleen hip en trendy, maar gelukkig ook vaak goedkoper dan traditionele catering. Dat komt omdat er minder personeel nodig is en er dus minder kosten zijn. Je kunt echter wel dezelfde kwaliteit verwachten als van een traditionele cateraar. Het kan je dus veel geld besparen, wat je weer aan andere dingen kunt uitgeven.

Gastvrijheid

Als je kiest voor foodtrucks, zul je merken dat de eigenaren altijd erg gepassioneerd zijn over hun product. Ze willen graag helpen om jouw feest tot een succes te maken. Dat uit zich bijvoorbeeld in de manier waarop het eten wordt geserveerd. Vaak komt het eten in manden of schalen op tafel, zodat iedereen kan pakken wat hij of zij wil. Het eten zelf wordt vaak ter plekke bereid, wat zorgt voor een lekkere en gezellige geur.