Een nieuwe motor gekocht? Dan wil je natuurlijk zo snel als mogelijk de weg op. Maar allereerst, wat is een motorverzekering? Een motorverzekering is een verzekering, waarmee je jezelf kan indekken tegen schade die je aanricht met je motor aan anderen en hun bezittingen. Wanneer je met je motor de weg op wilt, moet je van tevoren een motorverzekering afgesloten hebben. Wil je meer weten over een motorverzekering? Lees dan gerust verder?

Welke dekkingen zijn er?

Ben je op zoek naar een motorverzekering? Dan is het belangrijk dat je een dekking kiest die goed aansluit bij je motor, wensen en behoeften. De meest voorkomende dekkingen voor een motorverzekering zijn:

WA- dekking

Een WA- verzekering is een verplichte basisdekking die schade dekt die je met je motor aan anderen toebrengt. Het omvat zowel materiële schade als letselschade. Deze dekking is vereist in de meeste landen en is bedoeld om de financiële gevolgen te dekken als je verantwoordelijk wordt gehouden voor een ongeval.

WA-beperkt casco

Deze verzekering biedt naast een WA- dekking ook dekking voor schade aan je eigen motor door bijvoorbeeld brand, storm of vandalisme.

Allrisk

De allrisk dekking biedt naast de bescherming van de WA- dekking en WA- beperkt casco ook schade aan door eigen fout.

Aanvullende dekkingen voor een motor

Het is naast de normale dekkingen ook mogelijk om aanvullende dekkingen af te sluiten voor je motor. Het kiezen van een aanvullende verzekering kan diverse voordelen hebben voor je. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van je specifieke wensen en behoeften. Een aanvullende dekking kan een uitgebreidere dekking bieden, waardoor je extra beschermd bent tegen verschillende risico’s en gebeurtenissen. Voorbeelden van aanvullende verzekeringen voor motors zijn pechhulp en juridische bijstand.

Motorverzekering afsluiten? Aan deze dingen moet je denken!

Een motorverzekering kun je telefonisch of online afsluiten. Vaak wordt er door verzekeringsnemers gekozen voor het online afsluiten van een verzekering, omdat het snel en gemakkelijk kan binnen enkele minuten. Vaak is het echter wel van belang dat je alle benodigde informatie bij de hand hebt en verstrekt. Voorbeelden van zulke informatie zijn: persoonlijke gegevens, rijbewijsinformatie, gegevens van je motor en schadevrije jaren. Het is verstandig om gebruik te maken van een vergelijkingssite, wanneer je op zoek bent naar een motorverzekering. Op deze manier kun je diverse verzekeraars en premies vergelijken met elkaar, zodat je de best passende motorverzekering kunt afsluiten.