De kans dat jij shopt door Google te gebruiken is groot. Als webshopeigenaar speel je hier graag op in; je wil zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google komen te staan. Om dit te doen, is het belangrijk dat jij de juiste zoekwoorden gebruikt. Hoe dit precies werkt en hoe je het toepast, leggen we je uit in deze blog!

Wat zijn zoekwoorden?

Zoekwoorden is de term die gebruikt wordt voor zoekopdrachten. Ze komen in verschillende varianten voor. Sommige producten zijn heel precies op te zoek, anderen wat minderen. Als je op zoek bent naar een blauwe hoed, is de zoekopdracht “blauwe hoed” snel ingevuld. Hoe meer bijvoeglijk naamwoorden je toevoegt aan een zoekopdracht, hoe specifieker antwoord je krijgt. Als je zoekt op “hoed” vind je dus niet alleen blauwe hoeden, maar ook zwarte, witte en alle andere kleuren.

Via Google wordt dus veel gebruik gemaakt van zoekwoorden. Google zelf gebruikt deze zoekwoorden ook, namelijk om een positie in Google te bepalen voor elke website. De pagina die het meest relevant is aan een bepaalde zoekopdracht, verschijnt bovenaan. Jij wil dus zo relevant mogelijk zijn!

Hoe bepaal je zoekwoorden?

Zoekwoorden kun je niet uit je duim zuigen: er moet namelijk wel daadwerkelijk op gezocht worden. Dit noem je “zoekvolume”: hoe hoger het zoekvolume, hoe vaker er per maand op een bepaalde term wordt gezocht. Door je website te koppelen aan tools als Google Analytics verzamel je inzichten in je website, bijvoorbeeld inzichten over welke zoekwoorden er worden gebruikt om op jouw website terecht te komen. Deze zoekwoorden kun je laten terugkomen in je teksten, want deze blijken populair te zijn.

Een andere manier om zoekwoorden te achterhalen is door simpelweg een zoekwoordenonderzoek te doen. Hierin kijk je niet alleen naar welke zoekopdrachten er gebruikt werden om jouw website te vinden, maar ook naar de algemene zoektermen die gebruikt worden door je doelgroep. Zo kom je erachter welke zoekwoorden er nog ontbreken op jouw website. Door deze alsnog in te zetten, bereik jij je doelgroep eenvoudiger.

Zoekwoorden gebruiken met Traffic Today

Als jij er zeker van wilt zijn dat je zoekwoorden op de juiste manier worden ingezet, raden we je aan om samen te werken met een online marketingbureau. Bijvoorbeeld Traffic Today: met hun brede team van verschillende marketeers zorgen ze voor de juiste strategie op het gebied van zoekwoorden, die vervolgens door hun content marketeers op de correcte wijze wordt uitgevoerd. Zo geniet je van pakkende teksten die Google als waardevol zal beoordelen!