Een plekje in de quote 500 is lastig te bemachtigen. Ook met onze bespaartips zul jij zeker geen plekje bemachtigen. Het is goed om ergens van start te gaan. Wellicht komt een latere generatie terecht in de quote 500 en is de start bij jou begonnen. Het is belangrijk om te blijven werken aan de toekomst. Duik in de boeken en zoek van top tot teen uit welke fiscale regeltjes er allemaal zijn. Je zult versteld staan hoeveel voordelen omtrent de belasting jij laat liggen. Wij geven jou graag een aantal laagdrempelige bespaartips, zodat jij geld kunt besparen als ondernemer. Lees snel verder!

Zakelijke administratie

Heb jij als ondernemer een duidelijk zicht en voldoende controle over de financiële administratie van jouw onderneming? Dan houd je vanzelf meer geld over. Allereerst is het belangrijk om naar een rekening te kijken bij verschillende banken. Vinden er op jouw zakelijk rekening vele transacties plaats? Of betaal jij vrijwel nooit met je zakelijke rekening? Vergelijk de voor- en nadelen van de verschillende banken. Bij de ene bank betaal je per transactie en bij de andere betaal je de eerst x-aantal transacties niet. Daarnaast is een goede administratie van belang. De administratie wordt vaak uitbesteed, maar hierdoor verlies jij het zicht op jouw eigen administratie. Door de administratie in eigen handen te nemen, weet wat er speelt binnen jouw organisatie en wat de huidige stand van zaken zijn.

Voorraadbeheer

De voorraad van een onderneming is enorm belangrijk. Om tijdig te kunnen leveren, dienen de producten op voorraad te zijn. Bij een dergelijke actie zullen bepaalde producten harder gaan lopen. Zorg bij het aangaan van een actie dan ook voor voldoende voorraden. Daarnaast komt er natuurlijk ook een einde aan de actie, zorg er dan opnieuw voor dat de voorraad leeg wordt gehaald. Indien je met een te hoge voorraad blijft zitten, kunnen producten op langere termijn niet meer worden verkocht. Hierdoor moeten producten worden afgeschreven en dat levert natuurlijk niks op. Het is belangrijk om met enige regelmaat jouw voorraden te controleren. Het gaat hierbij niet alleen om producten met een houdbaarheid, maar denk ook aan schoolboeken waar de edities van vernieuwd worden bijvoorbeeld.

Energie besparen

Energie besparen begint bij jezelf. Je hebt de volledige controle over de energie in jouw pand. Spreek met de medewerkers af dat ze aan het eind van de dag de verwarming uitzetten. Denk daarnaast ook de verschillende apparaten. Welke apparaten kunnen volledige worden uitgeschakeld en welke apparaten kunnen op stand-by worden gezet? Daarnaast is het kiezen van een goede energieleverancier ook een uitdaging. Door de overstap te maken tussen verschillende energieleveranciers, profiteer je waarschijnlijk van vele kortingen. Maak gebruik van de introductiekortingen en andere aanbiedingen die worden aangeboden. Door middel van het bespaarde geld kan jij Ethereum kopen. Check de Ethereum prijzen.

Auto van de zaak

De start van een groene wereld begint bij jou! We springen eventjes snel in de auto om een probleem op te lossen, de voorraad te controleren of een bakje koffie te drinken met een interessante klant. Een auto van de zaak slokt je winst voor een deel weer op: voordeliger voor de inkomstenbelasting. Je dient goed op te letten, want een auto is niet voor iedere ondernemer interessant. Buiten je werkzaamheden om dien je jaarlijks meer dan 500 kilometer te rijden, wil je er echt geld op besparen. Weeg goed af of jij deze kilometers kunt maken.