Je eigen laptop samenstellen kan een geweldige manier zijn om precies te krijgen wat je wilt. Je kunt de specificaties, het ontwerp en zelfs de prijs kiezen. Maar voordat je te veel op de zaken vooruit loopt, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Met dat in gedachten zijn hier 5 dingen om over na te denken voordat je je eigen laptop bouwt.

  1. Besturingssysteem

Het eerste wat je moet beslissen is welk besturingssysteem je wilt. Windows en Linux zijn de twee populairste opties, maar er zijn ook andere beschikbaar. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus doe wat onderzoek en beslis welk systeem voor jou geschikt is.

  1. Processor

De processor is het hart van je laptop, dus moet je zorgen voor een goede. Intel en AMD zijn de twee belangrijkste fabrikanten, maar er zijn ook andere opties. Nogmaals, doe je onderzoek en kies degene die het beste bij je behoeften past.

  1. RAM

RAM is belangrijk omdat het bepaalt hoe snel je laptop programma’s kan uitvoeren en bestanden kan openen. Meer RAM betekent over het algemeen een snellere laptop, dus kies een hoeveelheid waar je je prettig bij voelt. 4GB is een goed uitgangspunt, maar je kunt vanaf daar omhoog gaan als je dat wilt.

  1. Opslag

Opslag is waar je al je bestanden bewaart, dus het is belangrijk om iets te kiezen dat groot genoeg is voor je behoeften. Een goede vuistregel is minstens 250 GB opslagruimte, maar meer is altijd beter. Als je het je kunt veroorloven, ga dan voor 500GB of zelfs 1TB.

  1. Het formaat

Het laatste waar je nog goed over na moet denken zijn de gewenste afmetingen voor het scherm. Zoals je waarschijnlijk weet zijn de meeste laptops er in verschillende formaten. De grote van het scherm is vaak afhankelijk van waar je de laptop voor wilt gebruiken. Als dit bijvoorbeeld voor het gamen is, dan kan 17 inch een goed formaat zijn. Als je veel onderweg bent, kun je kiezen voor een kleiner scherm zoals een 14 inch laptop.