Wanbetaling komt veel voor. Soms met opzet en soms onbewust, bijvoorbeeld omdat de factuur ergens onderop een stapel is beland. In het laatste geval is er vaak weinig aan de hand. Een herinnering sturen is dan al voldoende om de rekening alsnog betaald te krijgen. Wanneer de factuur met opzet niet betaald wordt, haalt een betaalherinnering in de meeste gevallen weinig uit. De herinnering zal, net als de factuur zelf, al snel in de prullenmand verdwijnen. Er zit dan niets anders op dan een incassotraject starten. Zit jij hier ook niet op te wachten? Dan is het zaak om wanbetaling door debiteuren te voorkomen. Hieronder lees je vier tips hoe je dat doet.

Voer een kredietcheck uit bij nieuwe klanten

Een eerste goede stap is om een kredietcheck uit te voeren bij nieuwe klanten. Een kredietcheck wordt ook wel een credit check of een kredietwaardigheidscheck genoemd. Tijdens deze check worden de kredietwaardigheid en het betaalgedrag van de potentiële nieuwe klant in kaart gebracht. Op deze manier kun je er snel en eenvoudig achter komen of een klant zijn rekeningen inderdaad netjes op tijd betaalt of dat de kans op wanbetaling groot is. Wil je het risico dat je in zee gaat met een notoire wanbetaler zo klein mogelijk maken? Dan doe je er goed aan om een krediet check uit te laten voeren. Dit kost vaak niet meer dan een tientje, maar het kan je wel een hoop geld én frustraties besparen.

Leg afspraken altijd op papier vast

Mondelinge afspraken, zeker wanneer het om grote bedragen gaat, zijn niet meer van deze tijd. Helaas kun je tegenwoordig iemand niet zomaar meer op zijn of haar blauwe ogen vertrouwen. Het is dan ook aan te raden om afspraken altijd vast te leggen op papier. Zo heb je het zwart-op-wit en kun je altijd terugkomen op datgene wat is afgesproken. Schriftelijke afspraken voorkomen onduidelijkheid en verwarring. Leg in de algemene voorwaarden onder meer vast wat de betalingstermijn is en hoe er gefactureerd wordt. Ook kun je hier vastleggen wat de consequenties van wanbetaling zijn.

Wacht niet te lang met het sturen van de factuur

Stuur facturen zo snel mogelijk na het leveren van het product of de dienst. Wacht hier niet te lang mee. Door facturen direct na afronding te sturen, staat het nog vers in het geheugen van de debiteur. Bovendien laat je zo blijken dat je de betaling serieus neemt. Zo neemt de kans op wanbetaling af!